El paper de vàter

 

Només a Espanya s'utilitzen al voltant de 700.000 tones de paper higiènic a l'any, aixó son aproximadament 80 rotllos per persona.

UN CÓCTEL DE QUÍMICS

L'anàlisi d'aigües residuals de tot el món revela que el paper higiènic és una de les principals fonts de PFAS, (substàncies perfluoroalquilades i polifluoroalquilades). Els PFAs són un un grup de més de 4.700 agents químics que s'utilitzen en una àmplia gamma de productes industrials i de consum. Es coneixen com els "contaminants eterns" perquè es descomposen molt lentament i s'acumulen en el medi ambient i en els teixits humans.

La Unió Europea ha restringit uns certs tipus i usos de PFAs. Encara així, molts productes d'ús comú contenen aquestes substàncies. Poden trobar-se, per exemple, en paelles antiadherents, envasos alimentaris de paper i cartó (com els de menjar ràpid o les caixes de pizza), en tèxtils i en cosmètics i fins i tot en l'aigua que bebem.

Més info sobre el pfas

 

CONSUM EXCESSIU D'AIGUA

D'altra banda, fabricar un rotllo de paper consumeix 140 litres d'aigua. A més del transport del paper.

El paper higiènic es dissol en l'aigua, PERO NO ES DESINTEGRA i en el procés de depuració de les aigües se separa del líquid deixant aquesta pasta com a residu.

Tenint en compte que gastem al voltant de 17 quilos de paper higiènic a l'any i que aproximadament el 35% dels arbres talats s'utilitzen per a la producció del paper, no estaría de més reduir el seu us.

 

COM?

Entre totes les alternatives que hi han, aquestes dos son les que trobo MILLORS:

1. BIDET

El de tota la vida.

2. INSTALA UNA DUTXA  al WC.

O si tens la gran sort de tenir la dutxa al costat del wc, estira el braç!

 

 

A més, suposa un estalvi de recursos, entre ells aigua. Encara que sembli que es malbarata molta més aigua amb el bidet o la dutxeta, en realitat és necessària moltíssima més aigua per a produir el paper higiènic. Segons The Wordwacth Institute es necessiten 27.000 arbres per a produir el paper higiènic que utilitzem en el món cada dia. I el que usem cada dos minuts donaria la volta al planeta.

 

 

3. PAPER RECICLAT I A GRANEL

Si tot i així penses que aquestes opcions no son per tu, pots reduir la teva petjada comprant paper reciclat i a granel. El que pots trobar a la botiga a més,  es de proximitat (Besalú, Girona) 

 

La producció de paper higiènic reciclat suposa un estalvi en els nivells de contaminació i en l'aigua emprada per a la seva fabricació. Genera menys residus que el paper verge i s'evita la tala d'arbres per a la seva fabricació. Una tona de paper recuperat permet estalviar al voltant de 0,4 hectàrees de bosc.

 

 

Quines alternatives fas servir tu? et llegeixo.

 

Abraçades, 

 

Dejar un comentario

Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados