Com blanquejar la roba i treure taques difícils de manera ecològica

Netejar no és sinònim de contaminar, o, almenys, no hauria de ser-ho! I menys encara treure taques o recuperar el blanc de la roba.

 

Segons l'Agència de Protecció Ambiental dels EUA, a l'interior de les nostres cases es troba més del doble de concentració de compostos químics que en l'exterior.

 

Usos del bicarbonat.

El bicarbonat és un producte natural amb múltiples usos. Usat sobre la roba, ajuda a netejar les peces, eliminant males olors i taques difícils.
També pot ajudar a suavitzar la teva roba, realçar l'efecte del detergent i mantenir el color blanc de les peces. A més, també ajuda a mantenir neta la rentadora.

  • Suavitza la roba durant la rentada i contribueix a la formació de molta escuma.
  • Equilibrar els nivells de pH en l'aigua de la rentadora. D'aquesta manera, la roba quedarà més blanca i també més neta.
  • Si ho posem en la rentadora amb aigua freda en la pre-rentada, els colors es mantindran més vius i el blanc més brillant.

1. Elimina les olors de la roba
Per a problemes d'olors fortes (transpiració o tabac), fa falta remullar primer les peces en aigua tèbia i bicarbonat de sodi. I després rentar com de costum.

Si tens peces que necessiten refrescar-se i no es poden rentar, col·loca-les en una bossa amb una tassa de bicarbonat de sodi durant almenys 24 hores (més temps, millor) i tenca-la bé.

2. Millora l'efecte del detergent

El bicarbonat de sodi ajuda a regular el nivell de pH en l'aigua de la rentadora evitant que sigui massa àcida o alcalina. En afegir ¼ o 1/2 tasses de bicarbonat de sodi a cada càrrega de roba, els detergents poden funcionar de manera més efectiva i reduir els bacteris que causen les olors.

* El bicarbonat de sodi ha de posar-se en el tambor de la rentadora buit, abans de ficar la roba bruta. No col·locar bicarbonat de sodi en els dispensadors automàtics d'una rentadora.

3. Suavitzant sense tòxics

Com a producte totalment natural, el bicarbonat de sodi és menys nociu per al medi ambient que els suavitzants sintètics irritants amb perfums que emmascaren les olors.

Això també ho converteix en una bona opció per a persones amb pell sensible i al·lèrgies.

 

Usos del percarbonat

Aquesta substància natural és fins i tot més potent com a blanquejador que el bicarbonat. A més, també pot utilitzar-se per a retirar taques de tota mena (fins i tot de vi, cafè o fruita) de la roba de color. Fins i tot pot ser-te útil per a netejar o aclarir diferents superfícies de la teva llar.

El percarbonat de sodi és un compost derivat del carboni que en descompondre's genera oxigen, i aquest actua com a blanquejant.

IMPORTANT! No confondre el percarbonat de sodi amb el perborat de sodi.

Amb el percarbonat de sodi, no cal recórrer als blanquejadors comercials que solen portar químics tòxics (blanquejadors òptics, fosfonats, etc.)


1. Netejar i blanquejar la roba

Incorpora 1 o 2 cullerades soperes (en funció de lo bruta o tacada que estigui la roba) directament en el tambor de la rentadora. Veuràs que, gràcies al bicarbonat, la roba blanca surt perfectament neta i, a més, l'hauràs rentat de manera sostenible.


2. Llevar taques

En cas que hi hagi alguna taca molt persistent, fes una pasta amb percarbonat (molt poca quantitat) i aigua calenta i aplica-la sobre la taca mitja hora abans de ficar la peça en la rentadora. Si poses molta quantitat de percarbonat, els colors de la peça podrien blanquejar-se.


3. Higienitzar altres superfícies

Usa-ho en terres o taulells dissolent 1 o 2 cullerades per litre d'aigua calenta. També pots aplicar-ho en el vàter barrejant les mateixes cullerades en 1 litre d'aigua molt calenta, aplicant-les sobre les parets del WC i deixant-les reposar durant 15 minuts. Després frega amb l'escombreta i tira de la cadena.


T’ha agradat aquesta info? Afegiries algun altre ús?

 

Una abraçada,

 

 

 

2 comentarios

  • Hola Margarida! hi ha un error, vull dir percarbonat, gràcies!!
    Ho he especificat en dos punt diferents, bicarbonat i els seus usos i percarbonat i els seus usos.
    Tot i que es pot utilitzar en fred, el percarbonat actúa millor amb aigua calenta.

    Sara de Sempervirens
  • En el punt dos , netejar un blanquejar l roba , parles de percarbonat O bicarbonat? L’aigua per rentar amb percarbonat pot ser freda. He llegit diferents opinions. Gràcies per la informació.

    Margarida Paradell

Dejar un comentario

Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados