Protectors solars minerals, naturals i sostenibles

 

Protegir-nos del sol és molt important, però, com fer-ho de la millor forma sense danyar el medi ambient?

Abans de res, vull parlar-te del sol

El sol ens aporta molts beneficis:

  • Ajuda a tenir cura de pells amb afeccions i patologies com l’acne, la psoriasi…
    • Afavoreix l’eliminació de toxines de la dermis
      • Ajuda que tinguem els ossos sans i forts (gràcies a la síntesi de la vitamina D)
        • Ajuda a regular els nivells de colesterol (també gràcies a la vitamina D)
          • Augmenta la producció d’endorfines, relacionades amb la sensació de benestar
            • Augmenta la producció de serotonina, que intervé en la regulació de la son i de la temperatura corporal

            Què és el factor de protecció solar?


            El factor de protecció solar (FPS) ens indica el temps màxim que pot estar la pell exposada al sol abans que aparegui l'enrogiment previ a la cremada (eritema). El valor numèric es calcula tenint en compte la dosi eritematógena mínima (DEM) o temps que triga la pell a cremar-se amb i sense filtre.


            Un exemple , si la teva pell triga 10 minuts a cremar-se sense protecció (DEM) i utilitzes una crema solar amb FPS30, estaràs protegida durant 300 minuts. És a dir, caldria multiplicar el teu temps màxim d'exposició abans de l'aparició d'eritema (DEM) amb el número de FPS:

            DEM (10 minuts) x FPS 30= 300 minuts

            No obstant, això no  és una dada absoluta, ja que cal tenir en compte múltiples factors que afecten la nostra pell davant l'exposició solar com els filtres solars de la crema, el valor numèric FPS, fototip i edat, condicions ambientals, consum de fàrmacs, etc.


            Una crema solar amb FPS mitjà filtra aproximadament el 93%, una amb FPS alt filtra aproximadament el 97% i un altre amb FPS molt alt filtra al voltant del 98%. És a dir, no hi ha cap FPS que protegeixi el 100% de la radiació UV i per tant sempre cal aplicar mesures complementàries per a protegir-se del sol.


            Per això, es recomana una aplicació cada 2 hores la crema solar independentment del FPS que tingui i cada 40 minuts si s'han realitzat activitats aquàtiques o intenses i altres mesures de protecció com l'ús d'ulleres de sol, barrets, minimitzar la superfície de la pell exposada, hidratació i evitar les hores centrals i exposicions prolongades.

             

                Ara si, LES CREMES SOLARS:

                Existeixen molts tipus de protectors solars, però tots utilitzen un dels següents filtres o una combinació de tots dos.

                • Filtres Minerals: un protector solar amb filtre físic o mineral són aquells que utilitzen pólvores minerals, com l'òxid de zinc, per a protegir la pell dels raigs solars. Actuen reflectint la radiació solar, fent de pantalla o mirall.
                •  Filtres Químics: els protectors solars amb filtres químics els quals són sintètics i actuen després d'haver estat absorbits per la pell. El que fan és captar les radiacions i transformar-les en energia calòrica per a retornar-la a l'ambient. Es reconeixen fàcilment, perquè solen venir acompanyats d'un avís que indica que és necessari aplicar-los de 15 a 30 minuts abans de l'exposició al Sol.

                Mentre que els físics actuen, per mitjà de minerals, com si fossin una pantalla o escut que reflecteix la llum, els químics s’absorbeixen i això, a la llarga, pot afavorir la disrupció endocrina.

                Composició i problemes dels Filtres Químics

                Aquests filtres químics, a més d'incorporar-se al nostre cos a través del torrent sanguini també s'infiltren en l'aigua sent absorbits per moltes espècies, entre elles, els coralls. Productes com l'oxibenzona que conté nanopartícules, alteren el cicle reproductiu i de creixement dels coralls alhora que provoquen el seu emblanquiment.

                El més habitual i més utilitzat en les cremes solars convencionals és la Oxibenzona, un component puntuat amb un 8/10 en rang de toxicitat, sent un dels ingredients utilitzats en la indústria cosmètica més tòxics. Aquest component pertany a una classe de substàncies químiques que imiten a les hormones humanes i que a llarg termini poden actuar com a disruptors endocrins. De fet, s'ha vinculat l'ús de protectors solars químics amb Oxibenzona a problemes hormonals com ara una pubertat primerenca, baixos nivells d'espermatozoides i altres càncers hormonodependientes.

                 

                "Les cremes solars de tota la vida són dels cosmètics més tòxics que podem trobar i encara no se sap quins efectes tenen a llarg termini, són un còctel de disruptors endocrins, hormonals i tòxics pel nostre sistema nerviós.

                Avantatges d'un Protector Solar amb filtres minerals.

                Els filtres minerals estan formats per partícules minerals inertes com l'òxid de Zinc o el diòxid de Titani. Aquests filtres no penetren en la pell, es mantenen en la superfície i actuen com una pantalla o mirall que reflecteix les radiacions solars. Per això les cremes solars amb filtres minerals són més beneficioses per a la salut del nostre organisme i no afecten negativament la fauna i flora del planeta. A més són aptes per a nenxs, embarassades i lactants.

                Però en alguns casos s'ha reduït la grandària d'aquestes partícules minerals fins al punt de convertir-les en nanopartícules, que sí que passen al torrent sanguini i serien igualment perjudicals per a la nostra salut i la del planeta.

                Com identificar un protector solar amb nanopartícules? És senzill: hauria d'indicar-se en la llista d'ingredients amb el prefix ‘nano’ davant del component en qüestió.

                 

                Cada any, 14.000 tones de crema solar acaben en els oceans del món


                El millor per a la salut de TOT i de TOTHOM és utilitzar protectors solars amb filtre físic o mineral. Pots trobar locions elaborades amb òxid de zinc o diòxid de titani, aquestes locions destaquen per evitar l'ús de compostos químics així com de nanopartícules. El fet que no incorporin aquestes partícules “nano” implica que ni els corals ni la nostra pell les podran absorbir.

                Triar un protector solar natural i sense tòxics és una de les millors decisions per a cuidar de la nostra pell, la nostra salut i dels oceans.

                Per exemple,  els protectors solars que pots trobar a la botiga, protegeixen dels raigs UVA, UVB i IR de manera efectiva. Estan elaborats amb filtres físics naturals i components vegetals i biològics,  no "nano", que asseguren la màxima protecció sense ingredients d'origen químic perjudicials per a la salut.

                Protectors Solars. 

                Sol de Ibiza, Nuura i Matarania.

                 A Sempervirens trobaràs una gamma de cremes solars de les marques Sol de Ibiza i Nuura, que fabriquen els seus protectors solars amb ingredients naturals, sense parabens, sense nanopartícules, sense Oxibenzona ni cap altre químic sintètic contaminant i tòxic.

                Tots els seus ingredients  són naturals certificats, vegans i no testen en animals.
                Utilitzen filtres minerals com l'Òxid de Zinc sense nanopartícules i també envasos lliures de plàstic.

                També es preocupen per l'embalatge dels seus productes, d'aquí ve que aquests siguin 100% lliures de plàstic d'un sol ús. Les cremes solars estan envasades en cartó, alumini o vidre, materials més sostenibles que el plàstic i que són completament reciclables.



                Descobreix tota la gamma a la Botiga.

                Des de protectors solars ecològics  amb protecció alta SPF 50 i protecció SPF 30 de SOL DE IBIZA, l' Stick solar amb color. FPS50  de NUURA  i els protectors solars més fluids de Matarrania; Protector solar fluid corporal SPF30 i Protector solar facial en crema SPF50 també són aptes per a nenxs, bebès i embarassades.

                 

                I després del Sol, cal que ajudem a la pell amb productes que la calmin i la relaxin com l'oli de calèndula i un hidrolat d'espigol per refrescar i calmar la pell. La nostra pell ens ho agrairà i la nostra salut, també.

                 

                Abraçades!

                Sara

                 

                 

                 

                Dejar un comentario

                Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados